Juhász Péter szerint a rendőrségnek azt kéne kinyomoznia, ki örököl Kósa Lajos édesanyja után

PÉNZ
2021 február 14., 14:53

A tegnapi után újabb videót osztott meg Juhász Péter korábbi V. kerületi önkormányzati képviselő, aki megszerezte a „csengeri örökösnő”, Sz. Gáborné ügyében tett tanuvallomásokat, tehát, hogy mit is mondott a rendőrségen Kósa Lajos, Kósa Lajos felesége és Kósa édesanyja.

Kósa édesanyja a dokumentumot tanúsága szerint tagadta, hogy bármikor bármit kapott volna Sz. Gábornétól, és soha nem látta az erről szóló okiratokat. Nyilatkozatott tett, hogy nem tudja, hogyan kerülhettek a személyes adatai és aláírásai ezekre az okiratokra. Azt megjegyezte, hogy a fia ismeri ezeket a személyes adatait, de arról nem tud, hogy átadhatta-e ezeket másoknak.

Juhász szerint furcsa az, hogy a rendőrség nem indított eljárást, annak ellenére, hogy náluk van az arról szóló okirat, hogy a csengeri örökösnő 5,8 millió eurót (nagyjából 2,1 milliárd forintot) ajándékoz Kósa anyjának, és a nyilatkozat is, ami szerint Kósa anyja soha nem látta ezeket a papírokat, és nem tudott az ajándékról.

„Tehát valaki úgy akarta intézni, hogy Kósa Lajos édesanyja ne tudjon arról, hogy az ajándékot megkapta, ugyanakkor valamilyen módon érvényes legyen az ajándékozás”

– mondja Juhász Péter.

Szerinte az egész ügylet abban a pillanatban nyert volna értelmet, amikor Kósa Lajos édesanyja meghal, és a vagyonát valaki örökli: „Akkor, amikor Kósa Lajosné már nem fog tiltakozni, hogy ez nem az ő aláírása a papíron”, és akkor az örökös rendelkezhetett volna egy okirattal, amely szerint Kósa Lajosnét valaki megajándékozta őt 5,8 millió euróval, és az örökös jogszerűen az összeg birtokába juthat. Juhász ebből azt a következtetést szűri le, hogy a rendőrség azt kéne kiderítenie, hogy ki örököl Kósa anyja után.