A Blikk szerint a csengeri örökösnő az egyik legnagyobb francia bank 24 százalékát adta volna ajándékba Kósa Lajosnak, amit a politikus köszönettel elfogadott

POLITIKA
2021 február 16., 05:42

A Blikk információi szerint 2016 januárjában a csengeri örökösnőként ismertté vált Sz. Gáborné több ajándékozási szerződést is aláírt Kósa Lajossal, a Fidesz befolyásos politikusával, és az egyik szerződés értelmében Kósa tulajdonába került volna az egyik legnagyobb francia bank, a Credit Industrial et Commercial Bank (CIC AG) 24,09 százaléka.

A lap azt írja, hogy birtokába került a szerződés, mely alapján Kósa az ajándékot „köszönettel elfogadta” Sz. Gábornétól, aki azt állította a politikusnak, hogy 99 százalékos részesedése van a bankban.

Kósa Lajos, lángossal
photo_camera Fotó: Kósa Lajos/Facebook

A CIC mérleg szerinti vagyona 313 milliárd euró, és a Kósának ígért részesedés alapján a fideszes politikus csak osztalékként 187 millió eurót kapott volna 2018-ban, amivel rögtön az egyik leggazdagabb magyar lehetett volna.

Egy másik szerződésben pedig a Blikk szerint Sz. Gáborné egy svájci repülőcég osztalékjövedelmének öt százalékát is Kósának adta, öt évre, amit a fideszes politikus szintén köszönettel fogadott el.

A Blikk idézi Kósa rendőrségi vallomását is, melyben arról beszélt, hogy a két ajándékozási szerződés megkötésének körülményeire nem emlékszik, és. Sz. Gábornéval kapcsolatban mindvégig az volt a magatartása, hogy tőle semmit nem fogad el, sem pénzt, sem ajándékot, sem egyebet. Kósa szerint a két ajándékozási szerződés az aláírás pillanatában semmis volt, hiszen az ajándéktárgyak nem voltak az ajándékozó birtokában.

A lap kitér arra is, hogy a csengeri örökösnő Kósa családtagjainak is szánt ajándékot: 2,6 millió euró átutalását ígérte Kósa feleségének, illetve anyjának bankszámlájára. A cikk szerint Kósa felesége közjegyző előtt utasította vissza az ajándékot, míg Kósa anyja szerint az aláírását csak odahamisították a szerződésre.

A Blikk pár napja arról írt a rendőrségi vallomások alapján, hogy Kósa felesége szerint háromszor indultak volna el a csengeri örökösnővel, hogy a német pénzügyminiszterrel találkozzanak.

Hogy mik lehettek Kósa indítékai, és hogy akkor is súlyos dolgokkal kell elszámolnia, ha simán csak hülye volt, és bedőlt Sz-nének, arról ebben a cikkben írtunk részletesen.