Az SZFE szerint mindössze négy hallgató hagyta ott az egyetemet

február 16., kedd 13:23

„Mindössze négy hallgató, az összlétszám kevesebb mint 1 százaléka hagyta el a Színház- és Filmművészeti Egyetemet az első szemeszter lezárultával” - közölte az intézmény új vezetése az kedden az MTI-vel. A beszámoló szerint három hallgató töröltette magát a névsorból, egyvalaki pedig átjelentkezett a Magyar Képzőművészeti Egyetem önköltséges mesterképzésére. A 2020/2021-es tanév első szemeszterét összegző adatok szerint az SZFE-nek 447 hallgatója volt. A második félévre közülük 336-an szerepelnek aktív státuszúként az intézmény nyilvántartása szerint. 86 hallgató státusa viszont passzív a második szemeszterre. Az intézmény szerint

„Ők olyan hallgatók, akik nem tanulnak ebben a félévben, számuk mértéke átlagos. Továbbá vannak olyan szakok, amelyeken végeztek hallgatók az elmúlt két hétben, mivel lezárult a képzésük, a maradék létszám az övék.”

Az intézmény közleményében hangsúlyozza, hogy a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben az egyetemen senki nem veszítette el az előző félévi eredményét.