Nancy Pelosi bejelentette, hogy egy független bizottság vizsgálhatja ki a capitoliumi zavargásokat

Nancy Pelosi, az USA képviselőházának elnöke hétfőn bejelentette, hogy a Kongresszus egy külső, független szakértőkből álló bizottság felállítását indítványozza. A bizottság feladata lenne kivizsgálni a "tényeket és okokat", melyek a Capitoliumnál történt terrorcselekményhez vezettek január 6-án, illetve azt, hogy a hatóságok miért nem tudták megakadályozni a támadást. Ahhoz hasonlóan állna fel a testület, mint amelyik a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásokat is kivizsgálta.

Azután erősödtek fel a zavargás kivizsgálására vonatkozó követelések demokrata és republikánus oldalon is, hogy Donald Trumpot másodszor sem vonták felelősségre impeachment eljárás szerint.

A zavargásban Trump támogatói vettek részt, akik csalásnak tartották az elnökválasztás eredményét, ezért meg akarták akadályozni Joe Biden győzelmének hivatalos elismerését. A támadás során hat ember meghalt. (Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.