Koronavírus-számok Magyarországon 05.14.
Elhunytak + 71 Σ 29 041
Kórházban - 170 Σ 2 612
Fertőzöttek + 1 190 Σ 796 390
Tesztek + 18 901 Σ 5 607 336
Egyszer oltottak + 62 831 Σ 4 483 598

90 embert fertőznek meg szándékosan koronavírussal egy kutatás során

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Egy hónapon belül elkezdődik az Egyesült Királyságban az első olyan vizsgálat, amikor egészséges embereket fertőznek meg koronavírussal, hogy ennek segítségével az eddigieknél is pontosabb eredményeket kapjanak a vírussal kapcsolatban. A vizsgálatokat az Egyesült Királyság klinikai kísérleteinek etikai testülete hagyta jóvá

A vizsgálatokban 90 teljesen egészséges, 18 és 30 év közötti felnőtt vehet majd részt, akiket szigorú megfigyelés alatt tartanak majd. 

A cél az, hogy megállapítsák, mi az a legkisebb vírusmennyiség, ami képes fertőzni, illetve reakciót vált ki a szervezet immunrendszeréből. Emellett azt is vizsgálják majd, miként terjed a vírus egyik emberről a másikra.

A vizsgálatokat a brit kormány 33,6 millió fonttal támogatja. A tervek szerint ezt követően egy olyan vizsgálatot is indítanak majd, amiben olyanok vehetnek majd részt, akik már megkapták az oltást.

(Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.