Bicikliúton görkorcsolyázott, beszólt egy ott sétáló gyalogosnak, majd összeütközött egy bringással, emiatt nem jogerősen bűnösnek mondta ki a bíróság

A Debreceni Törvényszék 2021. február 16-án hirdetett ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki görkorcsolyázás közben szabálytalankodott és nekiütközött a szabályosan, kerékpárral közlekedő sértettnek, írja közleményében a Debreceni Törvényszék.

A vádlottat életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségében mondták ki bűnösnek, egy év fogházbüntetésre ítélték, ennek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztették. 

Az eset, amiért az egyébként jégkorongozót elítélték, még 2018 májusában történt Debercenben, ahol a férfi gvörkorcsolyás edzéseket végzett, egy helyen a bicikliúton is. Egy szakaszon észrevette, hogy előtte megy egy gyalogos, „a vádlott ingerülten felszólította a nőt, hogy távozzon a kerékpársávból, miközben balról megelőzte úgy, hogy a haladási iránya szerinti bal oldali sávba áttért, majd a fejét visszafordította a telefonáló nő felé”. A férfi ekkor mindkét sávot használta, és továbbra is hátrafelé nézett a nőre, emiatt nem vette észre, hogy vele szemben érkezik egy bringás, akivel összeütköztek, a biciklis pedig  előre esett a kormányán keresztül és eszméletét vesztette.

A bíró indoklásában elmondta, hogy mivel az érintett szakaszon van gyalogosoknak kijelölt rész is, és a KRESZ szerint a görkorcsolyásoknak is ott kell közlekednie, ezért a vádlott „álláspontja, hogy ő a KRESZ-t betartva közlekedett védelmére nem értékelhető”.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője felmentés, téves tényállás és jogi minősítés miatt jelentett be fellebbezést. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.