Elindult a járványról szóló nemzeti konzultáció, ezek a kérdések

járvány
2021 február 17., 21:47

Szerda este elindult a járvány utáni újraindításról szóló nemzeti konzultáció, ami ezúttal kizárólag online tölthető ki. Név kell hozzá, cím, telefonszám, és egy működő emailcím, lelkes véleménynyilvánítóknak nem ördöngösség többet is kitölteni. (Működött a regisztráció anélkül is, hogy kötelező lett volna beklikkelni azt, hogy mostantól kapcsolatot tartson velem a kormány.)

A kormány korábban márciusi és április nyitást lengetett be, nem várva meg akár csak a konzultáció elindítását. A járvány legfrissebb adatai inkább óvatosságra intenek, mint lendületes nyitásra.

A kérdések a következők:

1. Egyesek szerint a járványügyi korlátozó intézkedéseket fokozatosan, lépésről lépésre fel lehet oldani. Mások szerint ezt csak a járvány végén, egy lépésben lehet megtenni. Ön mit gondol erről?

Lehet szavazni arra, hogy fokozatos nyitás legyen, vagy a járvány végén, egy lépésben oldják fel a korlátozásokat.

2. Azok, akik beoltatják magukat vagy átestek a betegségen, védettségi igazolványt kapnak. Vannak, akik támogatják, hogy az ilyen igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól. Ön mit gondol erről?

Támogatni vagy nem támogatni lehet.

3. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között enyhíteni kell az este 8 óra utáni kijárási tilalmat. Ön egyetért ezzel?

Igen-nem lehetőség van.

4. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani az éttermeket és a szállodákat is, szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Ön egyetért ezzel?

Igen-nem lehetőség van.

5. Vannak, akik szerint – amint a járványügyi helyzet engedi – az első lépések között újra kell indítani a sportlétesítményeket (pl. uszodákat, tornatermeket, konditermeket), szigorú biztonsági szabályok betartása mellett. Ön egyetért ezzel?

Igen-nem.

6. Vannak, akik szerint a rendezvények, koncertek, fesztiválok, illetve sportesemények látogatását meg kell engedni azoknak, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Mások szerint ezeket az eseményeket nem szabad megrendezni vagy látogathatóvá tenni, amíg a járvány véget nem ér. Ön mit gondol?

Itt lehet támogatni a védettségi igazolványos részvételt, illetve a teljes tiltást a járvány végéig.

7. Vannak, akik azt javasolják, hogy a járvány elmúltáig Magyarország területére csak olyan külföldiek léphessenek, akiket beoltottak vagy rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Ön egyetért ezzel?

Igen-nem.

Soros- Brüsszel ezúttal kimaradt.