Larry King özvegye, aki válófélben volt a műsorvezetőtől, megtámadta King őt kizáró végrendeletét, mert állítólag épp kibékültek volna a halála előtt

vicc
2021 február 17., 17:25

Még egy hónap sem telt el a legendás műsorvezető-szerkesztő, Larry King halála óta, de máris érdekes fordulatot vett a vagyona fölötti osztozkodás. Az özvegye, Shawn Southwick King ugyanis megtámadta a végrendeletet, amiben a férfi kizárta őt a kétmillió dolláros örökségből.

Larry King végrendelete nemrég került nyilvánosságra. Ezt két héttel azután írta meg kézzel, hogy 2019 októberében beadta a válókeresetet Southwickkel szemben, és ebben minden vagyonát öt gyermekére hagyja. (Közülük ketten is meghaltak 2020 nyarán.)

A nő a People magazin szerint megkérdőjelezte az okirat valódiságát, és megtámadta Larry King Jr. arra vonatkozó kérvényét, hogy ő, a fia lehessen a hagyaték kezelője. Southwick azt állítja, nem igaz, hogy elhidegültek egymástól Kinggel, sőt nagyon is a levegőben volt a békülés lehetősége, amikor a férfi koronavírusos lett és kórházba került.

Larry King és utolsó felesége, Shawn Southwick 2007-ben.
photo_camera Larry King és utolsó felesége, Shawn Southwick 2007-ben. Akkor még jobb volt a hangulat. Fotó: JOSHUA ROBERTS/2007 Getty Images

A bíróságnak benyújtott iratokban az áll, hogy Larry King 2019 októbere után semmi jelét nem adta annak, hogy ténylegesen végig akarná vinni a válást, és egyáltalán nem volt hajlandó részt venni a hivatalos procedúrában. Egy részlet a dokumentumokból:

"Miután Larry beadta a válókeresetet, a felek házassági tanácsadásra mentek, továbbra is beszéltek egymással, és megvolt a békülés lehetősége addig, amíg Larry egészsége azt kivitelezhetetlenné tette.Southwick azt is állítja, hogy aktívan részt vett King üzleti ügyeiben, neki van a legtöbb ismerete a vagyontárgyairól és arról, hogy milyen kívánságai voltak a halála előtt. Ő szeretné kezelni a King-hagyatékot, arra hivatkozva, hogy az ifjabb Larrynek csak 30 éves kora után lett bármilyen érdemi kapcsolata az apjával és a karrierjében semmilyen módon nem vállalt szerepet.

Ráadásul férj és feleség még 2015-ben írtak egy családi vagyonkezelői alapról szóló megegyezést is, ami az özvegy szerint nem vesztette érvényét, és ami egyedüli részvényesként minden jogot ráruház az egykori újságíró számos vállalkozásában.

Larry King és Shawn Southwick 22 évig voltak házasok, a nő a hetedik felesége volt. Korábban már beadta a válókeresetet egyszer, 2010-ben, de három hónappal később visszavonta.