Lemondott egy texasi polgármester, miután a hóhelyzetben kiposztolta, hogy „csak az erősek élik túl és a gyengék elpusztulnak”

külföld
2021 február 17., 21:00

Bár a rekordhideg és a három napja tartó áramkimaradások miatt sokan szenvednek Texasban, nem mindenkiben teng túl az együttérzés és a segíteni akarás. Vegyük például Colorado City polgármesterét, Tim Boydot, aki olyat őrjöngött a Facebook oldalán, hogy nem sokkal később kénytelen volt lemondani tisztségéről.

Azóta már törölt posztjában ilyeneket írt:

  • „ A város és az ország... vagy bármilyen szolgáltatás nem tartozik nektek semmivel.”
  • „Elegem van azokból, akik a markukat nyújtják.”
  • „Csak az erősek élik túl és a gyengék elpusztulnak.”

Mindezt azután, hogy a négy déli államban már legalább húsz ember meghalt az ítéletidőben. A helyzetet egyúttal „a szocialista kormány termékének nevezte,” és arra biztatta az embereket, hogy gondolkodjanak kreatívan, és ne várjanak arra, hogy valaki megmentse őket.

Texasi hó-pokalipszis.
photo_camera Texasi hó-pokalipszis. Fotó: JOHN WEAST/AFP

Egy későbbi posztban már lemondásáról írt, és elnézést kért a korábban használt kifejezésekért, mondván, sosem akarná megbántani az időseket vagy azokat, akik valóban segítségre szorulnak. Pontosított: „azokra gondoltam, akik túl lusták ahhoz, hogy felkeljenek és megvédjék magukat, pedig képesek lennének rá, nekik nem kellene, hogy járjon segély.” (BBC)