Súlyos higiéniai hiányosságokat találtak egy Vas megyei vágóhídon

POKOL
2021 február 17., 07:40

Ismét súlyos higiéniai hiányosságokat találtak a Nébih szakemberei egy Vas megyei vágóhídon. Az üzemben tapasztaltak, többek közt az eszközfertőtlenítők működésképtelensége és a higiénikus kézmosás feltételeinek hiánya miatt –– hiányzott a kézfertőtlenítő-, a kézmosószer, a papírtörölköző – a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette a létesítmény tevékenységét – áll a Nébih közleményében.

A vágósoron található kézfertőtlenítőt ugyan hatósági felhívásra üzembe helyezték, de beindítását követően a benne lévő víz felforrt, a termosztátja nem működött, hőmérője pedig nem is volt. Az üzemben volt olyan késfertőtlenítő, ami hőmérséklet emelkedésére utaló jelet nem mutatott (és hőmérővel sem rendelkezett), míg egy másikban a víz felforrt, erősen habzott, szennyezett volt.

link Forrás

A zsigerelő-negyedelő helyiségben a szegyfűrész fertőtlenítőjét nem kötötték be a szennyvízhálózatba, így a beleeresztett víz közvetlenül a földre folyt. Nem működött a bárdfertőtlenítő sem, amiben egy rozsdás fűrészt tároltak.