Koronavírus-számok Magyarországon 05.10.
Elhunytak + 91 Σ 28 693
Kórházban + 31 Σ 3 384
Fertőzöttek + 677 Σ 792 386
Tesztek + 10 552 Σ 5 538 792
Egyszer oltottak + 17 134 Σ 4 305 775

Még lehet jelentkezni a fővárosi önkormányzat ingyenes koronavírus-tesztelésére

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Még mindig lehet jelentkezni a főváros által szervezett ingyenes koronavírus-tesztelésre, ugyanis eddig a helyek 66 százalékát foglalták csak le, közölte Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes csütörtökön. 

A csütörtökön indult és jövő szombatig tartó lehetőségre a koronavirus.budapest.hu oldalon lehet regisztrálni. 

A szűrést két helyszínen, a Városháza parkban és a Széll Kálmán téren végzik, reggel 8 és este 6 óra között. Kiss Ambrus elmondta, hogy a főváros fenntartásában működő idősotthonokban ellátottak több mint 70 százaléka megkapta az oltást. "Akiket be lehetett oltani, és kérték, azoknak az oltása megtörtént" - tette hozzá. Ezekben az otthonokban jelenleg 28 ellátott van, akinek jelenleg pozitív a teszteredménye. Ez a szám december 22-én még 251 volt. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.