Kövér László a Szájer-ügy után sem szeretne erkölcsrendőrséggel nyomozni a Fidesz jelöltjei után

POLITIKA
2021 február 19., 20:28

Péntek délután az InfoRádióban arról kérdezték Kövér Lászlót, hogy áll a Fidesz a választási felkészüléssel. Röviden: jól.

De szóba került az is, hogy a Borkai- és a Szájer-ügy után vajon jobban felmérik-e, hogy milyen neccesebb ügyei lehetnek a képviselőjelöltjeiknek. „Nem szeretnénk valamiféle belső rendőrséget, vagy pláne erkölcsrendőrséget felállítani, hogy elkezdjünk nyomozni a képviselőjelöltjeink múltja vagy homályos mozzanatai iránt. Minden jelöltnek el kell tudnia dönteni felnőtt emberként, hogy a magánéletében van-e olyan kockázati tényező, ami akár a megválasztását kockára teheti, akár pedig kifejezetten árthat annak a politikai közösségnek, aminek a szolgálatára szegődött”. -mondta Kövér.

Gulyás Gergely, Szájer József és Kövér László 2011-ben
photo_camera Gulyás Gergely, Szájer József és Kövér László 2011-ben Fotó: Marjai János/MTI/MTVA

Hozzátette, hogy ha tudomásukra jut olyasmi, amit magunk is ilyen kockázatnak látnak, „például azért, mert a hirdetett elvek és a megvalósult gyakorlat olyan ellentmondásban van egymással, amit nagyon nehéz bármilyen érvekkel feloldani, akkor ez egy fontos szempont a jelöltkiválasztás tekintetében”. De szerinte alapvetően mégiscsak önbevallásról van szó.

A Fidesz választmányi elnökeként „minden eddiginél piszkosabb és aljasabb választási kampányra” számít. Hozzátette, hogy a közösségi médiának még egy választásban sem volt olyan jelentős szerepe, mint amilyen a 2022-esben lesz. Azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz folytat-e majd ilyen piszkos kampányt, Kövér azt mondta, nekik védekezniük kell, de

aki kardot vesz, kard által vész el, tehát azért lehet, hogy keresztények vagyunk, de balekok nem.

Tehát olyan eszközökkel fogunk mi is küzdeni, amilyen eszközöket velünk szemben bevetnek”.

Egyébként Kövér László úgy gondolja, hogy nem az ellenzéki pártok döntik majd el, ki legyen a miniszterelnök-jelöltjük, hanem a „gazdáik”. Hogy kik is azok a gazdák, arra nem túl meglepő módon Soros György nevét dobta be, de hozzátette: „hiba lenne, ha bárki ezt úgy értené, hogy egy egyszemélyes játéknak gondoljuk mindazt, ami az ellenzéki térfélen a manipuláció tekintetében zajlik”.

link Forrás