Koronavírus-számok Magyarországon 02.28.
Elhunytak + 72 Σ 14 974
Kórházban + 200 Σ 5 482
Fertőzöttek + 4 469 Σ 428 599
Tesztek + 27 630 Σ 3 660 342
Oltottak + 104 081 Σ 677 682

Nagymamának öltözve próbálta beadatni magának az oltást két nő Floridában

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Florida egyik oltóközpontjában szerdán két, nagymamának beöltözött fiatal nő jelent meg, hogy megkaphassák a második oltást, mondta Dr. Raul Pino a helyi egészségügyi biztos egy sajtótájékoztatón. 

A nők főkötőt, kesztyűt és szemüveget viseltek, teljesen beöltöztek, de így is feltűnt, hogy még csak harminc-negyven év körüliek, igazolványaik bemutatásakor pedig már egyértelmű volt, hogy csalni próbálnak.

Azt egyelőre nem tudják, hogy az első alkalommal hogyan úszhatták meg a dolgot és kaphatták meg az oltást, mindenesetre mindkettejüknek van igazolásuk az első oltásról. Igaz, azon más születési dátumok szerepelnek, mint az igazolványaikban. Nem tudni azt sem, hogy az első alkalommal miként intézték el, hogy megkaphassák az oltást, hogy esetleg akkor is beöltöztek-e.

Egyébként nem ők az elsők, akik megpróbálják félrevezetni az oltóponton dolgozókat, csak hogy megkaphassák végre az oltást. Pino szerint „sokkal több hasonló eset történhetett eddig, mint hinnénk”.

Floridában egyelőre csak az egészségügyi dolgozók, a szociális otthonokban dolgozók és a 65 éven felüliek kaphatnak vakcinát. A csütörtöki jelentések szerint Orange megyében már a lakosság közel 45 százalékát beoltották.

(abc news)