Koronavírus-számok Magyarországon 05.10.
Elhunytak + 91 Σ 28 693
Kórházban + 31 Σ 3 384
Fertőzöttek + 677 Σ 792 386
Tesztek + 10 552 Σ 5 538 792
Egyszer oltottak + 17 134 Σ 4 305 775

Nagymamának öltözve próbálta beadatni magának az oltást két nő Floridában

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Florida egyik oltóközpontjában szerdán két, nagymamának beöltözött fiatal nő jelent meg, hogy megkaphassák a második oltást, mondta Dr. Raul Pino a helyi egészségügyi biztos egy sajtótájékoztatón. 

A nők főkötőt, kesztyűt és szemüveget viseltek, teljesen beöltöztek, de így is feltűnt, hogy még csak harminc-negyven év körüliek, igazolványaik bemutatásakor pedig már egyértelmű volt, hogy csalni próbálnak.

Azt egyelőre nem tudják, hogy az első alkalommal hogyan úszhatták meg a dolgot és kaphatták meg az oltást, mindenesetre mindkettejüknek van igazolásuk az első oltásról. Igaz, azon más születési dátumok szerepelnek, mint az igazolványaikban. Nem tudni azt sem, hogy az első alkalommal miként intézték el, hogy megkaphassák az oltást, hogy esetleg akkor is beöltöztek-e.

Egyébként nem ők az elsők, akik megpróbálják félrevezetni az oltóponton dolgozókat, csak hogy megkaphassák végre az oltást. Pino szerint „sokkal több hasonló eset történhetett eddig, mint hinnénk”.

Floridában egyelőre csak az egészségügyi dolgozók, a szociális otthonokban dolgozók és a 65 éven felüliek kaphatnak vakcinát. A csütörtöki jelentések szerint Orange megyében már a lakosság közel 45 százalékát beoltották.

(abc news)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.