Beidézték az adóhatóságot, ki fog derülni, tényleg adócsaló-e Donald Trump

gazdaság
2021 február 20., 07:00

A manhattani kerületi ügyészség beidézte a New York-i adóhatóságot Trump cégének vizsgálata során, ami arra utal, hogy az ügyészség komolyan vizsgálja a cég adóbevallásait.

Az adóhatóság a Reutersnek megerősítette az idézést.

Az ügyészség már régóta vizsgálja Trumpék családi cégét, a Trump Organizationt adócsalás, biztosítási csalás és egyéb gazdasági bűncselekmények gyanújával. A New York Times tavaly év végi cikke szerint a manhattani ügyészség már korábban a Trumpnak hitelt adó Deutsche Bank és a cégeit biztosító Aon több alkalmazottját is kihallgatta. A lap szeptemberben hozott le egy nagy tényfeltáró anyagot arról, hogy Trump milyen trükkökkel kerülte el évtizedekig az adófizetést.

Az adóhatóság beidézése segítheti a nyomozókat abban, hogy megállapítsák, Trump cége más értéket jelölt-e meg az ingatlanokra, amikor hitelt vett fel rájuk, mint amikor adót kellett utánuk fizetni. A dokumentumokból a Trump Organization bevételeinek és kiadásainak kimutatásaira is fény derül, így e téren is könnyű lesz megállapítani, hogy történt-e adócsalás.(Huffpost)