Parragh: Mindig kifizetem az első osztályú jegyem felárát

belföld
2021 február 20., 18:32

Reagált a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Parragh László arra, hogy a HVG tegnap publikálta a köztestület kétmillió forint feletti beszerzéseinek listáját. Az MKIK egyebek mellett mentális felkészítésre, 60, infografikákra 33, VR-szemüvegekre 18, Sao Paulói repülőjegyekre pedig 18,5 millió forintot kötött 2012 óta.

Parragh kormányhoz fűződő kapcsolatát jól jelzi, hogy novemberben ő javasolta Orbán Viktornak a helyi iparűzési adó eltörlését, amit a kormány részben meg is fogadott, jelentős bevételkiesést okozva az önkormányzatoknak.

Az MKIK bevételeinek egy része állami támogatás, egy másik pedig a tagok ötezer forintos befizetéseiből a helyi szervezetek által a központnak továbbított összeg, amivel kapcsolatban Parragh épp a napokban szorult magyarázkodásra egy érzéketlen megjegyzése miatt.

A kamara elnöke, aki a cikkeket rosszindulatú kampánynak tekinti, a következőket mondta az ATV-nek:

  • Brazíliába egy versenyre vittek ki tanulókat, oktatókat.
  • Minden utazásnál kifizeti a jegye első osztályú felárát, és a felesége jegyét, valamint szállodaköltségét.
  • Egy szervezetnek nyilván kell autó. Egyébként nem az enyém, semmilyen közöm nincs hozzá - ezt arra mondta, hogy 2014-ben 42 millió forintért vett autókat a kamara.
  • Arra a kérdésre, hogy miért a főváros egyik exkluzív irodaépületében, a Szabadság téri Bank Centerben bérel irodát a MKIK, azt válaszolta, azért, hogy megfelelő körülmények között tudják fogadni Orbán Viktort és a külföldi vendégeket.