Egy kaliforniai iskolaszék tagjai bősz szülőgyalázás közben jöttek rá, hogy ülésüket online közvetítik

ÉLET
2021 február 21., 09:05

Lemondani kényszerült egy kaliforniai tankerület iskolaszékének minden tagja, miután egy tanácskozásukon többük is bőszen gyalázta a szülőket. A tanácskozást online bárki követhette, de ezzel a szülőkön élcelődők csak később szembesültek.

Az iskolaszék tagjai minden jel szerint úgy hitték, hogy még nem indult be az élő közvetítés, amikor elkezdték kitárgyalni a szülőktől a közösségi médiában érkező bírálatokat. "Egyedül vagyunk" - hallani az iskolaszék egyik tagját, Kim Beede-t, aki ezután azzal reagált a kritikus twitterüzenetekre, hogy "szétbaszlak, bazmeg, ha be mersz szólni".

Kaliforniában a járványügyi korlátozások miatt zárva vannak az iskolák. A körzetben több szülő ezért az iskolaszék tagjain élte ki dühét, legalábbis Beede nyitó felszólalása után az iskolaszék több tagja is arról beszél, hogy a szülök "csak a bébiszittereiket [vagyis az iskola tanárait] akarják visszakapni". Egyikük, Richie Masadas azon élcelődik, hogy a fivérének orvosimarihuana-boltja van, a legtöbb vevője pedig környékbeli szülő, akik most nem szívhatnak, mert "ha otthon van a gyerek, nincs szívás".

Ezután még arról is beszéltek, hogy a szülők hozzászólásait három percre kéne korlátozni. Ezen a ponton vették észre, hogy a tanácskozásukat már online közvetítik. "Hoppá, a tanácskozás már nyilvános" - mondta ekkor Beede. "Ne már" - jött rá a válasz, amire egy harmadik hang megjegyezte, hogy "nagyszerű", a kép pedig hirtelen feketére váltott, és megjelent egy felirat, hogy "próbatanácskozás folyamatban".

Az iskolaszék még szerdán ülésezett, de a tagok csak két nappal később mondtak le, azután, hogy a tanácskozásukról készült felvétel már a Youtube-ra is kikerült. (Via ABC News)