Köd ült Salgótarjánra

Köd a somoskõi vár körül Salgótarján közelében a salgói várból fényképezve 2021. február 20-ánFotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Köd ülte meg vasárnapra virradóra Salgótarjánt, Komka Péter fotóriporter otthonát. Komkát talán túlzás nélkül nevezhetjük a világ első számú ködfotósának, hiszen a Salgótarjánt nem ritkán beborító ködről készült felvételei már olyan világlapokat is megjártak, mint például az Economist.

Komka Péter hajnalban a fellegek felett járt, gyalog.Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Most újra megkapó felvételeket készített szokásos megfigyelőállásából, a salgói várból.

Napfelkelte a Salgótarjánt beborító köd fölött.Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

(MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.