Koronavírus-számok Magyarországon 05.11.
Elhunytak + 99 Σ 28 792
Kórházban - 102 Σ 3 282
Fertőzöttek + 493 Σ 792 879
Tesztek + 6 513 Σ 5 545 305
Egyszer oltottak + 40 314 Σ 4 346 089

Mobil oltócsoportokat küldenek vidékre Bulgáriában

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Bulgária mobil oltócsoportokkal próbálja gyorsítani a lakosság koronavírus elleni beoltását, így próbálják elérni a nehezen hozzáférhető vidéki térségeket is - közölte hétfőn Kosztadin Angelov bolgár egészségügyi miniszter.

Angelov szerint az érintett vidéki települések polgármesterei vehetik igénybe ezt a szolgáltatást a helyi lakosok számára.

A nagy érdeklődés miatt a háziorvosokat is mozgósították, hogy segítsenek az eddig kórházakra összpontosuló, decemberben indult oltási kampányban, amelynek során már 119 354 vakcinát adtak be.

Bulgáriában pénteken elindult a tömeges oltás azok számára, akik az ország oltási terve alapján elvileg csak később kerülnének sorra. Ennek következtében hatalmas sorok alakultak ki a több mint háromszáz oltási központ előtt az ország nagyvárosaiban. Péntek óta több mint 30 ezer embert oltottak be az AstraZeneca vakcinával.

Bojko Boriszov miniszterelnök reményei szerint a kezdeti nehézségeket követően napi 15 ezerre növelhetik az oltások számát. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.