Több helyen 20 fok is volt ma

Helyenként 20 Celsius-foknál magasabb hőmérsékletet is mértek szerdán – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebookon.

Nyugaton már kora délután volt olyan település, ahol a hőmérséklet elérte a 20 fokot, miközben Siófokon ugyanakkor még csak 5 fokot mutatott a hőmérő, mivel ott akkor még párás, hűvös, nyirkos volt a levegő.

15 órakor a Tolna megyei Simontornyán volt a legmelegebb, ott 20,8 fokot rögzítettek, ezt követte 20,7 fokkal a Veszprém megyei Devecser és a Bács-Kiskun megyei Kiskunfélegyháza.

Zöldellő szántóföld Simontornya határában 2019. december 17-én.Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

A meteorológiai szolgálat 15 órás adatokat tartalmazó térképe alapján az ország nyugati felében volt melegebb, de keleten is mindenhol 10, a legtöbb helyen 15 foknál is magasabb volt a hőmérséklet.

Az előrejelzés szerint csütörtök hajnalban mínusz 3 és 4 fok között lesz a hőmérséklet. A csúcshőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de a tartósabban borult, ködös északkeleti tájakon csak 9-14 fokot mérhetnek. Komolyabb lehűlés a következő napokban sem valószínű. (MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.