Van három ügy, amit a kormány most kiemelkedően fontos közérdeknek tart

POLITIKA
2021 február 24., 08:11

Egy friss kormányrendeletből, ami kedd éjjel jelent meg a Magyar Közlönyben, kiderül, hogy kiemelkedően fontos közérdeknek minősült három ügy - írja az mfor.hu.

Ezek az alábbiak:

  • a 2022. évi magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság budapesti, szegedi, tatabányai és debreceni helyszíneken történő megrendezése érdekében szükséges beruházások,
  • a 2020. évi Dubaji Világkiállításon (amelyet egy évvel elhalasztottak, várhatóan októberben nyílik meg) történő sikeres magyar megjelenéshez szükséges beruházások,
  • a Kelet-Magyarországi Versenypálya Korlátolt Felelősségű Társaság által a Magyarországi MotoGP megrendezésére irányuló vagyoni értékű jog megszerzése.

Az ezekkel kapcsolatban kötendő szerződések halasztást nem tűrő, kiemelkedően fontos közérdek célját szolgáló szerződésnek tekintendőek, teljesítésükhöz kiemelkedően fontos közérdek fűződik. Ezért az ezekkel összefüggésben lebonyolítandó közbeszerzési eljárások tekintetében az ajánlatkérő minden esetben jogosult a rendkívüli sürgősségre alapított hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás alkalmazására - olvasható a kormányrendeletben.