Koronavírus-számok Magyarországon 6/29/2022
Elhunytak + 21 Σ 46 647
Kórházban + 36 Σ 233
Fertőzöttek + 3 042 Σ 1 928 125
Tesztek 0 Σ 11 394 556
Oltottak + 420 Σ 6 411 804
A legújabb trendek

Orbán: Az egész járvány legnehezebb két hete jön

2021 február 25., csütörtök 15:00

Az egész eddigi koronavírus-járvány legnehezebb két hete előtt áll az ország - közölte a miniszterelnök csütörtökön. Orbán Viktor a Facebook-oldalára feltöltött videóban mindenkit arra kért, regisztráljon a koronavírus elleni oltásra és oltassa be magát.

A miniszterelnök azzal kezdte mondandóját, hogy a nap folyamán „egy nagyon különleges tudást birtokló orvos-tudós csoporttal”, járványmatematikusokkal találkozott, akik abban segítenek, hogy meg lehessen érteni, hogy az egészségügyi jelenségek milyen trendekké állnak össze, azaz „mi fog velünk történni a következő napokban és hetekben”.

„Csupa rossz hírem van. A helyzet úgy fest, hogy az egész járvány, az egész eddig tapasztalt járvány legnehezebb két hete előtt állunk. Az újfajta mutációk megjelenése miatt a fertőzések száma erősen nő és nőni fog.”

Azt mondta, olyan terhelés lesz a kórházakon, mint amilyen még nem volt. Minden orvosra, minden ápolónőre, minden lélegeztetőkészülékre szükség lesz.

A második hullámban december 8-án volt a legtöbb covid-fertőzött kórházban, 8 045. Most 4 836-an fekszenek kórházban, két héten belül soha nem látott emelkedésnek kellene történnie. (November 4-e körül volt a mostani szinten a kórházban lévők száma, egy hónap alatt futott fel a csúcsra a számuk úgy, hogy a korlátozásokat csak november 11-én vezették be.)


Orbán Viktor arra kért mindenkit, hogy a saját maga életében a lehető legfegyelmezettebben próbálja meg betartani azokat az előírásokat, amelyeket az operatív törzs közzétesz.

„Versenyt futunk az idővel” - mondta az oltásokról. Ha sokan regisztrálnak, sokan jelentkeznek oltásra, sokan oltatják be magukat, akkor ez a nehéz időszak lerövidül; ha kevesen regisztrálnak, kevesen oltatják be magukat, a nagyon nagy nyomást jelentő időszak hosszabb lesz.

A miniszterelnök ezért kért mindenkit, hogy regisztráljon és oltassa be magát.