Orbán: Az egész járvány legnehezebb két hete jön

járvány
2021 február 25., 15:00

Az egész eddigi koronavírus-járvány legnehezebb két hete előtt áll az ország - közölte a miniszterelnök csütörtökön. Orbán Viktor a Facebook-oldalára feltöltött videóban mindenkit arra kért, regisztráljon a koronavírus elleni oltásra és oltassa be magát.

link Forrás

A miniszterelnök azzal kezdte mondandóját, hogy a nap folyamán „egy nagyon különleges tudást birtokló orvos-tudós csoporttal”, járványmatematikusokkal találkozott, akik abban segítenek, hogy meg lehessen érteni, hogy az egészségügyi jelenségek milyen trendekké állnak össze, azaz „mi fog velünk történni a következő napokban és hetekben”.

„Csupa rossz hírem van. A helyzet úgy fest, hogy az egész járvány, az egész eddig tapasztalt járvány legnehezebb két hete előtt állunk. Az újfajta mutációk megjelenése miatt a fertőzések száma erősen nő és nőni fog.”

Azt mondta, olyan terhelés lesz a kórházakon, mint amilyen még nem volt. Minden orvosra, minden ápolónőre, minden lélegeztetőkészülékre szükség lesz.

A második hullámban december 8-án volt a legtöbb covid-fertőzött kórházban, 8 045. Most 4 836-an fekszenek kórházban, két héten belül soha nem látott emelkedésnek kellene történnie. (November 4-e körül volt a mostani szinten a kórházban lévők száma, egy hónap alatt futott fel a csúcsra a számuk úgy, hogy a korlátozásokat csak november 11-én vezették be.)

link Forrás


Orbán Viktor arra kért mindenkit, hogy a saját maga életében a lehető legfegyelmezettebben próbálja meg betartani azokat az előírásokat, amelyeket az operatív törzs közzétesz.

„Versenyt futunk az idővel” - mondta az oltásokról. Ha sokan regisztrálnak, sokan jelentkeznek oltásra, sokan oltatják be magukat, akkor ez a nehéz időszak lerövidül; ha kevesen regisztrálnak, kevesen oltatják be magukat, a nagyon nagy nyomást jelentő időszak hosszabb lesz.

A miniszterelnök ezért kért mindenkit, hogy regisztráljon és oltassa be magát.