Portik szerint manipuláltak a felvételek, amiken Gyárfás Tamással beszélget

bűnügy
2021 február 25., 19:58

Drobilich Gábor és a „rendőrök” bízták meg azzal, hogy Gyárfás Tamást és Princz Gábort csőbe húzza - többek közt erről beszélt Portik Tamás az ő és Gyárfás Tamás ügyében zajló tárgyaláson. A perben Gyárfást, korábbi médiavállalkozót és sportvezetőt azzal vádolják, hogy megbízta Tasnádi Pétert, hogy ölesse meg riválisát, Fenyő Jánost. A vád szerint Tasnádi elvállalta, de nem teljesítette a megbízást, ezért Gyárfás Portik Tamáshoz fordult ugyanezzel a kéréssel, aki aztán Jozef Roháč–csal le is lövette Fenyőt a 1998. február 11-én a Margit utca és Margit körút sarkánál.

A más bűncselekmények miatt 28 éves fegyházbüntetését töltő Portik szokásától eltérően megborotválkozva, frissen nyírt frizurával jelent meg a tárgyaláson, de kérdésekre nem akart válaszolni, csak egy előre megírt nyilatkozatot olvasott fel. Eszerint korábbi mentora, Drobilich Gábor és a „rendőrök” bízták meg azzal, hogy addig beszéltesse Gyárfást és Princz Gábort, a Postabank korábbi vezetőjét, amíg azok valahogy be nem vallják, hogy közük volt Fenyő János megöléséhez.

Portik azt is kijelentette, hogy a hangfelvételek, amiken Gyárfás a gyilkosságról beszél, manipuláltak. De valóban Portik volt az, aki titokban rögzítette beszélgetését Gyárfással, hiszen ez volt a feladata.

Portik kérte a bíróságot, hogy kérjenek információt az amerikai nagykövetségtől arról, mikortól meddig tartózkodott pontosan Portik az Egyesült Államokban, mert ez az információ Portik szerint igazolni fogja, hogy semmi köze nem lehetett Fenyő János megöléséhez, hiszen ő abban az időben az Egyesült Államokban bujkált. (Magyar Nemzet)