Koronavírus-számok Magyarországon 04.21.
Elhunytak + 207 Σ 25 787
Kórházban - 505 Σ 8 097
Fertőzöttek + 2 527 Σ 757 360
Tesztek + 22 435 Σ 5 179 517
Oltottak + 46 544 Σ 3 363 596

Felhívták, hogy beoltják, aztán újra felhívták, hogy mégsem

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Kacsics Attilát a hét elején felhívta a háziorvosa, hogy másnap megkaphatja a koronavírus elleni vakcinát, majd egy óra múlva újra telefonáltak, és közölték vele, hogy mégsem adják be neki az oltást. Nem gyűlt ugyanis össze a szükséges tíz ember, csak kilenc. A férfi az RTL Híradónak mesélte el a történetét.

Kacsics cukorbeteg, nemzetközi sofőrként dolgozik, gyógyszereket szállít. Nem érti, miért nem lehetett behívni a regisztáltak közül egy embert tizediknek az oltásra. Azt mondták neki, hogy talán jövő héten megkaphatja az oltást.

A híradónak egy háziorvos azt mondta, hogy az oltás kiszerelése határozza meg, hogy hogyan olthatnak. Az AstraZeneca vakcinánál egy amulla van, benne tíz embernek elegendő oltással, ezért csak akkor nyithatják meg az ampullát, ha megvan ez a létszám. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.