Koronavírus-számok Magyarországon 04.22.
Elhunytak + 214 Σ 26 001
Kórházban - 590 Σ 7 507
Fertőzöttek + 3 607 Σ 760 967
Tesztek + 26 406 Σ 5 205 923
Oltottak + 55 854 Σ 3 419 450

Izraelben két halva született csecsemőnek is pozitív lett a koronavírus-tesztje

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Mindkét esetben az anya is koronavírusos volt, és az orvosok szerint az egyik esetben a halált biztosan a vírus okozta. 

Egy nő a terhessége 36. hetében veszítette el magzatát szombaton egy izraeli kórházban, miután koronavírussal betegedett meg. A tesztek kimutatták, hogy a magzat is megfertőződött, de a kórház egyelőre nem nevezte meg a halál okaként a koronavírust.

Egy héttel korábban egy egészen hasonló esetben viszont, ahol az anya a terhesség 25. hetében veszítette el magzatát, a halál okaként a vírust nevezték meg. A magzat a méhlepényen keresztül fertőződött meg.

Hasonló esetet korábban jelentettek már Bulgáriából és Brazíliából, de ez az izraeli kórház nyilatkozó orvosa, dr. Yossi Tobin szerint ritka, hogy a magzatok az anyaméhben fertőződnek meg, leginkább születésük után szokták csak elkapni a betegséget az anyától.

Az USA járványügyi hatósága egyébként azt ajánlja, hogy a terhes nők is oltassák be magukat, mert a koronavírus miatt jelentősen nő a koraszülés kockázata.

(NY Post)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó