Koronavírus-számok Magyarországon 04.21.
Elhunytak + 207 Σ 25 787
Kórházban - 505 Σ 8 097
Fertőzöttek + 2 527 Σ 757 360
Tesztek + 22 435 Σ 5 179 517
Oltottak + 46 544 Σ 3 363 596

Jordánia két miniszterét is kirúgták, miután a járványügyi szabályokat megszegve buliztak egy nagyot

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Az igazságügy- és a belügyminisztert is kirúgták vasárnap Jordániában, miután mindketten részt vettek egy éttermi vacsorán, amivel megszegték a saját kormányuk által hozott járványügyi szabályokat.

A minisztereknek napokkal azután sikerült nagyot buliznia, miután bejelentették a szigorításokat, hogy azzal megakadályozzák a koronavírus variánsainak terjedését. 

Az országban az új szabályok szerint aki nem visel maszkot, azt 100 dinárra, vagyis több mint 40 ezer forintra büntethetik. A 10 milliós országban eddig több mint 380 ezer fertőzöttet és 4627 halottat regisztráltak.

(Reuters)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.