Operálás közben jelentkezett be egy orvos a Zoomon tartott tárgyalásra

INTERNET
2021 február 28., 16:28

A kaliforniai Scott Green csütörtökön jelent meg a tárgyalásán, amit a járvány miatt online tartottak Zoomon, a tárgyalást a bíró ezután viszont rögtön elhalasztotta, miután meglátta, hogy az orvosként dolgozó férfi a műtőből, operáció közben jelentkezett be.

link Forrás

Miután az orvos bejelentkezett a tárgyalásra, az ügyész megkérdezte, hogy biztos alkalmas-e neki és készen áll-e a tárgyalásra, mert „úgy tűnik, hogy épp a műtőben van”, de Green azt mondta, kezdődhet a tárgyalás, részt tud rajta venni. A jegyző ezután közölte, hogy a tárgyalást online közvetítik, mivel a közlekedési ügyek tárgyalásainak a jog szerint nyilvánosnak kell lenniük. Amíg a bíróra vártak, az orvos folytatta az előtte fekvő beteg operálását.

Miután megérkezett a bíró, és látta, hogy egy műtétbe csöppent, közölte, hogy elhalasztaná a tárgyalást, mert nem tetszik neki a helyzet. Az orvos azonban továbbra is ragaszkodott a folytatáshoz, mondván, hogy ott van vele egy másik orvos is, aki segít neki a műtétben.

A tárgyalást elnapolták, a kaliforniai Orvosi Tanács pedig nyilatkozatot adott ki, miszerint kivizsgálják az ügyet, mivel „elvárják, hogy az orvosok betegeik kezelése közben tartsák az ellátás színvonalát”.

De az operáló orvos legalább nem volt macska, mint az ügyvéd, aki nem tudta leszedni a filtert a Zoom-tárgyalása közben.

Hogy az orvos épp kit és mivel műtött, az nem derült ki.

(BBC)