Budapest februári szűrőprogramján négyszer annyi volt a pozitív tesztek aránya, mint decemberben

járvány
2021 március 01., 16:50

Február 18 és 27. között, két helyszínen folyt a főváros lakossági koronavírusteszt-programja, amin budapesti lakcímmel vagy tartózkodási hellyel lehetett részt venni.

A Fővárosi Önkormányzat kollégái és önkéntesei közel 10 ezer tesztet végeztek el, és a pozitív tesztek aránya 2,53 százalék lett, ami majdnem a négyszerese a decemberi szűréskor talált pozitív tesztek arányának.

Decemberben több mint 5000, februárban közel 10 ezer tesztet biztosítottak.

Mintát vesznek egy férfi orrnyálkahártyájáról a koronavírus-fertőzöttség megállapítására szolgáló szűrésekre kijelölt rendelőben a Pécsi Tudományegyetemen 2020. május 7-én.
photo_camera Mintát vesznek egy férfi orrnyálkahártyájáról a koronavírus-fertőzöttség megállapítására szolgáló szűrésekre kijelölt rendelőben a Pécsi Tudományegyetemen 2020. május 7-én. Illusztráció: Sóki Tamás/MTI/MTVA

Budapest vezetésének közleménye szerint a valódi megoldást a tömeges oltás jelenti, amihez az önkormányzat készített egy oltási tervet, és bemutatta az illetékes államtitkárnak. A főváros 10 oltópont megnyitásáról egyezett meg a kormányzattal.