Koronavírus-számok Magyarországon 04.21.
Elhunytak + 207 Σ 25 787
Kórházban - 505 Σ 8 097
Fertőzöttek + 2 527 Σ 757 360
Tesztek + 22 435 Σ 5 179 517
Oltottak + 46 544 Σ 3 363 596

Budapest februári szűrőprogramján négyszer annyi volt a pozitív tesztek aránya, mint decemberben

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Február 18 és 27. között, két helyszínen folyt a főváros lakossági koronavírusteszt-programja, amin budapesti lakcímmel vagy tartózkodási hellyel lehetett részt venni.

A Fővárosi Önkormányzat kollégái és önkéntesei közel 10 ezer tesztet végeztek el, és a pozitív tesztek aránya 2,53 százalék lett, ami majdnem a négyszerese a decemberi szűréskor talált pozitív tesztek arányának.

Decemberben több mint 5000, februárban közel 10 ezer tesztet biztosítottak.

Mintát vesznek egy férfi orrnyálkahártyájáról a koronavírus-fertőzöttség megállapítására szolgáló szűrésekre kijelölt rendelőben a Pécsi Tudományegyetemen 2020. május 7-én.Illusztráció: Sóki Tamás/MTI/MTVA

Budapest vezetésének közleménye szerint a valódi megoldást a tömeges oltás jelenti, amihez az önkormányzat készített egy oltási tervet, és bemutatta az illetékes államtitkárnak. A főváros 10 oltópont megnyitásáról egyezett meg a kormányzattal.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.