Koronavírus-számok Magyarországon 04.21.
Elhunytak + 207 Σ 25 787
Kórházban - 505 Σ 8 097
Fertőzöttek + 2 527 Σ 757 360
Tesztek + 22 435 Σ 5 179 517
Oltottak + 46 544 Σ 3 363 596

Jóval kevesebb embert oltottak be múlt héten, mint tervezték

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

György István államtitkár, az oltási munkacsoport vezetője múlt kedden arról beszélt, a héten a 800 ezret is meghaladhatja a koronavírus elleni vakcinával oltottak száma Magyarországon. Ehhez képest a hétfő reggeli jelentés szerint 685 ezernél tartunk. 

Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Múlt hét elején úgy tervezték, 275 ezer idős ember kap majd Sinopharm-vakcinát, 52 ezren Pfizert, és 41750-en AstraZenecát. Ez 368 ezer, az oltottak száma mégis csak 221 ezerrel nőtt, ha összeadjuk a keddtől hétfőig közzétett számokat. György István múlt kedden azt mondta, 25 ezer második oltás esedékes, a két dózissal oltottak száma végül majdnem 46 ezerrel nőtt. 

Kerestük az operatív törzset, mi az oka ennek, de nem kaptunk választ, és Müller Cecília sem tért ki rá a tájékoztatón. Az is magyarázhatja a dolgot, amit Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora mondott hétfőn a Kossuth rádióban: szerinte a háziorvosok által értesített páciensek közül csak minden második jelenik meg az oltáson. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó