Müller Cecília nem követett el bűncselekményt a félrement emailben az ORFK szerint

2021 március 2., kedd 17:35

A rendőrség elutasította Szél Bernadett független parlamenti képviselő Müller Cecília ellen hivatali visszaélés gyanúja miatt tett feljelentését - írja a Magyar Hang. A lap az ORFK-nál érdeklődött az ügy állásáról, ahonnan azt a választ kapták, hogy elutasították a feljelentést, mivel az országos tisztifőorvos cselekménye nem bűncselekmény.

Müller Cecília tájékoztat. Fotó: kormany.hu/Botár Gergely/MTI/MTVA

Szél Bernadett azután tett feljelentést, hogy Müller Cecília emlékezetes módon Hadházy Ákost is rajta felejtette egy kollégáinak szánt emailen február elején. Amikor ugyanis Hadházy egy 17 milliárd forintos uniós projekt dokumentációját kérte ki, azzal halasztották el a válaszadást, hogy a kérés teljesítése veszélyeztetné a járványügyi védekezést. Erre írta reply all-ban az országos tisztifőorvos, hogy:

„Kedves Kollégák! Nincs erre jobb szövegünk? Ez a veszélyezteti a feladat ellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást és kész. Köszönöm szépen! Cili”Szél Bernadett szerint az eltévedt levél bizonyítékként szolgált arra, hogy Müller törvénytelenül tartja vissza a közérdekű adatokat. A rendőrség szerint nem.