8 embert ingyen elvisz magával a Hold-körüli útra a japán milliárdos, te is jelentkezhetsz

ÉLET
2021 március 03., 06:14

Nyilvánosan, ezen a weboldalon keresztül keres 8 olyan embert Maezava Juszaku japán milliárdos, a Zozo nevű online divatház alapítója, akiket két év múlva meghívhat a Holdra. Vagyis egészen pontosan az égitest megkerülésére. Ez lesz ugyanis Elon Musk következő attrakciója: az űrvállalkozó fizetős turistajáratokat indít, a japán üzletember pedig megvásárolta az első járat mind a 9 ülőhelyét.

Korábban arról beszélt, hogy művészeket tervez elvinni magával, de most, hogy közzétett egy videós felhívást és elindította a regisztrációs oldalt, kiderült, hogy lazultak a feltételek. Bárki jelentkezhet, akinek a tevékenysége bármilyen formában “segít másokon vagy a társadalmon” és aki kész arra, hogy támogassa a csapat többi tagját ebben.

Az akcióra március 14-éig lehet jelentkezni. A 444 újságírói közül legalább egy ember már megtette, ez az ember én vagyok:

Az utasokat online interjúk során fogják kiválasztani. A regisztrációs játék egyik célja könnyen átlátható: óriási követőtábort szerez Maezava Juszakunak, a jelentkezőknek ugyanis legalább az egyiket be kell követniük a számtalan közösségi médiás accountja közül.

Arról, hogy a japán milliárdos mennyit fizetett a 9 jegyért, Elon Musk, a Space X tulajdonosa annyit mondott:

Sok pénzt.

Az üzletember láthatólag önreklámozás miatt szállt be az egészbe. Korábban az volt a terve, hogy egy tévés valóságsó kerestében keres magának barátnőt, akit elvisz a Holdra, de a negatív reakciókat hallva visszalépett az ötlettől.

(via BBC)