Egy jobbikos füstgránát aktiválta a tűzvédelmi rendszert az Országgyűlés Irodaházában

POLITIKA
2021 március 03., 18:38

Szerdán füst keletkezett az Országgyűlés Irodaházában. Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-nek arról számolt be, hogy az Országgyűlés Irodaházában a Jobbik-frakciója által használt 242-es szobában szerdán kora este

Szabó Bencének, a Jobbik szakértőjének kezében beindult egy füstgránát.Nem sérült meg senki, de a füst akkora volt, hogy aktiválta a tűzjelző rendszert és működésbe lépett a tűzvédelmi rendszer. Az első becslések szerint az Országgyűlés Hivatalának szerverszobájában emiatt milliós nagyságrendű kár keletkezett.

Az intézkedési jogkörrel rendelkező V. kerületi rendőrkapitányság munkatársai a helyszínen vizsgálják az esetet, az elkövetőket a rendőrök visszatartották, kihallgatásuk folyamatban van.

A Katasztrófavédelem arról számolt be, hogy a helyszínre riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók felvették a kapcsolatot a ház létesítményi tűzoltóival. Amikor átvizsgálták az épületet, már nem észlelték a füstölést, mivel időközben az érintett irodát átszellőztették. Az irodaházban a műszaki személyzeten kívül csak néhányan tartózkodtak, így kiürítésre nem volt szükség.