Koronavírus-számok Magyarországon 04.21.
Elhunytak + 207 Σ 25 787
Kórházban - 505 Σ 8 097
Fertőzöttek + 2 527 Σ 757 360
Tesztek + 22 435 Σ 5 179 517
Oltottak + 46 544 Σ 3 363 596

Honvédkórház főorvosa: A fiatalok egyre nagyobb veszélyben vannak

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

„Sajnos a harmadik hullámban valóban az a jellemző, hogy egyre fiatalabb betegek és egyre rosszabb állapotban kerülnek az internzív osztályunkra” – mondta az M1-nek a Honvédkórház Központi Intenzív Osztályának főorvosa, Péter Ádám. Hozzátette, hogy a második hullámban az intenzív osztályra kerülők átlag életkora 60-70 év volt, ez most 55 évre csökkent. Úgy fogalmazott, „ez is azt mutatja, hogy a fiatalok egyre nagyobb veszélyben vannak”.

Elmondta, hogy a Honvédkórház két telephelyén a március 2-ai adatok szerint 238 covid-fertőzöttet ápolnak, közülük 33-an vannak lélegeztetőgépen.

Beszélt arról is, hogy egyre súlyosabb állapotban kerülnek kórházba a betegek, és egyre többször látják, hogy akik a saját lábukon mennek be fulladásra panaszkodva, azok néhány óra múlva már lélegeztetőgépen vannak. „A sürgősségi osztályunkra napi 30-50 covid-beteg érkezik, ami megdöbbentően magas szám” – tette hozzá a főorvos.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.