Külön miniszteri biztost neveztek ki, hogy az elvonások után tárgyaljon a vidéki önkormányzatokkal

POLITIKA
2021 március 03., 21:58

Megjelent a Hivatalos Értesítőben az a miniszteri utasítást, amivel a Fidesz egyik parlamenti képviselőjét, Balla Györgyöt a koronavírus-járvány miatt szükséges stratégiai egyeztetésekért felelős miniszteri biztossá nevezi ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Balla György Németh Szilárd és Gulyás Gergely között
photo_camera Balla György Németh Szilárd és Gulyás Gergely között Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A miniszterelnökség közleménye szerint Balla feladata az lesz, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter és 69 településvezető között folytatott egyeztetések után külön-külön tárgyaljon a 25 ezer lakos feletti vidéki városok képviselőivel.

A fővárossal és a budapesti kerületek vezetőivel Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára fog egyeztetni. A következő hetekre tervezett tárgyalásokon a Miniszterelnökség mellett a Belügyminisztérium és a Pénzügyminisztérium képviselői vesznek részt.

Az egyeztetések célja, hogy az önkormányzatok igényeit figyelembe véve olyan megoldást találjanak, amely a települések hatékony működését biztosítja, valamint beruházások és fejlesztések révén javítja az infrastruktúra és közszolgáltatások minőségét, ugyanakkor munkahelyeket teremt és növeli a gazdaság teljesítményét is” - állítja a Miniszterelnökség.

Korábban Karácsony Gergely az ellenzéki vezetésű kerületekkel azt akarta elérni, hogy együtt tárgyaljanak velük, de nem jutottak semmire. A főpolgármester akkor arról beszélt, hogy ha a kormány külön-külön tárgyal a kerületekkel az a leszalámizásra ad lehetőséget, attól tartanak, lesznek egyenlőbbek az egyenlőknél.