Kutyaviadalosokon ütöttek rajta, huszonnégy kutyát mentettek meg a rendőrök

ÁLLAT
2021 március 03., 14:22

Állatviadalok szervezőit fogták el a rendőrök Kistokajban, Egerben, és Rakacán, huszonnégy kutyát koboztak el tőlük.

Tiltott állatviadal szervezése és állatkínzás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság D. József 50 éves kistokaji férfival és három társával szemben.

A gyanúsítottakat összehangolt akció során, négy helyszínen 2021. március 2-án Kistokajban, Rakacán, és Egerben fogták el a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bükk Közterületi és Támogató Alosztály, és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

A négy férfit állatviatalok szervezésével gyanúsítják. Saját kutyákat is tartottak erre a célra, a rendőrség információi szerint 2020 végén például Kistokaj külterületén két kutyát ugrasztottak egymásnak.

A rajtaütés és a házkutatás eredményeként a rendőrök huszonnégy kutyát helyeztek biztonságos helyre Egerben és Miskolcon. Az ügyben további nyomozati cselekmények várhatóak.

Évente általában 5-10 kutyát foglalnak le a hatóságok viadalos helyszíneken, tavaly viszont több nagyobb rajtaütés volt, ahol rekordmennyiségű, 87 kutyát mentettek meg. Az ő sorsukról videót is forgattunk:

link Forrás

(police.hu)