Egészségi állapota miatt nem állítják bíróság elé a holland családapát, aki 9 évre zárta be gyerekeit a pincébe

bűnügy
2021 március 04., 12:01

Egészségi állapota miatt nem állítják bíróság elé a gyermekeit hosszú éveken át a világtól elzárva tartó holland férfit, jelentette be csütörtökön az illetékes holland bíróság.

A 68 éves férfit tavaly vádolta meg az ügyészség gyermekei fizikai, mentális és szexuális bántalmazásával, mert a az ország keleti részén fekvő Ruinerwold egy eldugott gazdaságának pincéjében hat 18 és 25 év közötti gyermekét - négy lányát és két fiát - kilenc éven át tartotta fogságban. A holland rendőrség 2019-ben egy farm pincéjében fedezett fel egy hatfős családot, ami 9 éve „a világ végére várt”. Egy 58 éves férfi 18 és 25 év közötti fiatalokkal élt Drenthe tartományban, azonban a legidősebb fiú megszökött, és az első útja a közeli Ruinerwold kocsmájába vezetett sörért. Majd öt sör után azt mondta a pultosnak, hogy segítségre van szüksége, mert szökésben van. Hosszú volt a haja, piszkos a szakálla, régi ruhákat viselt és zavarodottnak tűnt. Elmondása szerint sosem járt iskolába és fodrásznál sem volt 9 éve. Beszámolt arról is, hogy az öccsei és a húgai a farmon élnek, de ő véget akart vetni ennek az elszigetelt életnek.

photo_camera A farm. Fotó: Wilbert Bijzitter/ANP/AFP

A vád ejtését a múlt hónapban kérte az ügyészség mert, a vádlott 2016-ban agyvérzést szenvedett, amelynek következtében annyira romlott a kommunikációs képessége, hogy az ügy folytatásával megsértenék a jogát a tisztességes bírósági tárgyalásra.Az ügyészség vádjai szerint az apa többször megerőszakolta egyik lányát és fiát, amikor azok 12-15 évesek voltak. Azzal próbálta igazolni tettét a nyomozóknak, hogy a gyermekek halott anyjának kísértetét látta bennük. Az anya 2004-ben halt meg. (MTI)