Koronavírus-számok Magyarországon 04.22.
Elhunytak + 214 Σ 26 001
Kórházban - 590 Σ 7 507
Fertőzöttek + 3 607 Σ 760 967
Tesztek + 26 406 Σ 5 205 923
Oltottak + 55 854 Σ 3 419 450

Németország is engedélyezte az AstraZeneca vakcináját a 65 év felettieknek

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Franciaország után Németország is változtatott az álláspontján az AstraZeneca vakcinájával kapcsolatban: már ők is oltanak vele 65 év felettieket.

Korábban a cég cáfolta, hogy hatástalan lenne az oltóanyag a 65 év felettieknél, és az Európai Gyógyszerügynökség ajánlásában sem volt korhoz kötve a vakcina használata, mégis több ország is szkeptikus volt a vakcinával kapcsolatban.

Angela Merkel német kancellár azonban szerdán bejelentette, hogy a legújabb vizsgálatok azt mutatják, hatékony a vakcina az idősebb korcsoportban is.

A múlt héten egyébként Franciaország után Belgiumban is engedélyezték az idősek oltását az AstraZenecával. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó