Őrizetbe vették Piero Pini vágóhíd-milliárdost és ügyvédjét

bűnügy
2021 március 04., 16:36

Szerdán reggel őrizetbe vették a kiskunfélegyházi vágóhidat üzemeltető Hungary Meat Kft. olasz tulajdonosát, Piero Pinit - írja a 24.hu. Pini mellett őrizetbe vették az olasz férfi kecskeméti ügyvédjét is, mégpedig azért, mert az ügyészség szerint 2020 első felében egy büntetőügyben Pini védőjeként eljáró ügyvéd 70 millió forintot kért a vállalkozótól azért cserébe, hogy egy hivatalos személy befolyásolása útján elintézze a büntetőeljárás kedvező lezárását, Pini pedig fizetett is neki.

Az ügy egyébként a 24.hu szerint egy, a Kecskeméti Törvényszéken jelenleg is folyó bünetetőeljárás, amiben Pininek kb. 100 vádlott-társával együtt bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és pénzmosás bűntettével vádolja a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

A 24.hu megjegyezte azt is, hogy az őrizetbe vett ügyvéd volt felesége a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség jelenlegi vezetője, az ügyészség azonban a 24.hu kérdéseire azt válaszolta, hogy a büntetőügyben nem áll fenn olyan ok, ami megalapozná a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség elfogultságát.

Az ügyészség szerint azok a hivatalos kapcsolatok, melyeken keresztül az ügyvéd a büntetőügy elsimítását ígérte Pininek, nem léteztek.