Koronavírus-számok Magyarországon 04.11.
Elhunytak + 206 Σ 23 417
Kórházban - 437 Σ 10 484
Fertőzöttek + 6 296 Σ 720 164
Tesztek + 36 864 Σ 4 934 786
Oltottak + 74 956 Σ 2 835 894

Az operatív törzs először lefújta a hétvégi tömeges oltást, aztán törölte az erről szóló szöveget

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Az operatív törzs a napi járványadatokról szóló közleményben reagált a csütörtök esti sms-káoszra. Azt írták: „Az erre a hétvégére meghirdetett tömeges oltási akció technikai hibák miatt elmarad. Az a több mint 70 ezer 60 év alatti krónikus beteg, akit csütörtökön SMS-ben hívtak oltásra, más időpontban lesz beoltva. A hiba javítása zajlik, minden érintettől elnézést kérünk”.

Csakhogy ezek a sorok már nem olvashatók a közleményben, azért lehet egyáltalán tudni róla, mert több lap észrevette, és megírta. Kerestük az operatív törzset, mi történt, és hogyan tervezik orvosolni a problémát, ha választ kapunk, beszámolunk róla. 

Az eredeti tervek szerint sms-ben értesítették volna azokat a 60 évnél fiatalabb krónikus betegeket, akik a hétvégén jogosultak AstraZeneca-oltásra. A rendszer azonban összeomlott: rengeteg embert hívtak be a lakhelyétől több száz kilométerre levő oltópontra, és olyanok is sms-t kaptak, akik épp a napokban kapták meg a vakcina első adagját. 

Fotó: Ujvári Sándor/MTI/MTVA

Frissítés: Az operatív törzs közölte, bocsánatkérő sms-eket fognak küldeni az érintetteknek, és egyelőre elhalasztják az AstraZeneca-oltások beadását. Az oltási munkacsoport vezetője nem mondta, pontosan mikorra, csak azt, hogy az érintettek rövidesen megkaphatják az oltást.