Koronavírus-számok Magyarországon 07.23.
Elhunytak 0 Σ 30 020
Kórházban + 5 Σ 67
Fertőzöttek + 85 Σ 809 101
Tesztek + 10 007 Σ 6 284 811
Oltottak + 5 457 Σ 5 588 272
A legújabb trendek

Bocsánatkérő SMS-t kapnak, akiket rossz oltási helyre küldtek

március 5., péntek 11:22

Az Operatív Törzs pénteki tájékoztatóján György István államtitkárnak kellett megmagyaráznia, hogy a napokban miért kavarodtak össze az oltási adatok, ami miatt egyeseket a lakóhelyüktől jóval távolabb kellett volna utazniuk az oltásért, mások pedig idő előtt kapták volna mega második adagjukat az AstraZenecából.

Bár az AstraZenecával tervezett tömeges oltás elmarad, de György István kapásból dezinformációnak nevezte az erről korábban megjelent híreket, majd azt mondta:

„Az e hétre tervezett oltási programunk ütemesen és jól halad, az oltási terv végrehajtásának megfelelően.”

Az államtitkár azt mondta, hogy az AstraZeneca esetében egy sms-kiértesítéses technikát alkalmaztak, amit az állami adatbázisban jelentkező szinkronizációs problémák miatt most felfüggesztettek. Akik megkapták ezeket az sms-eket, azokat emiatt későbbi időpontban fognak beoltani.

Elmondta, hogy a hiba miatt 74 ezer adagot kell később beadni. Azt mondta, hogy az oltási program egyébként ütemesen halad, és ennek csak egy eleméről beszélünk, az AstraZeneca esetéről. Az érintettek sms-t fognak kapni, amiben elnézést fognak kérni tőlük, amiért kellemetlenséget okoztak.

A jövő héten 400 ezer vakcinát terveznek beadni.