Kifogyott a készletből az egyik legnagyobb online kereskedő, miután elterjedt, hogy kötelező lesz az FFP2-es maszk

járvány
2021 március 05., 05:31

Teljesen elfogyott az eMAG saját maszkkészlete, miután csütörtök reggel a Index.hu egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva arról írt, hogy először az üzletekben lesz kötelező az FFP2-es kategóriájú maszk viselése, majd később minden más zárt területen is. Ezt a pletykát délutánra Szijjártó Péter külügyminiszter cáfolta, a hvg-nek adott interjújában azt mondta, Pintér Sándor nem is utalt olyasmire, hogy a mostani szigorításban lesz ilyen, előrejelzés sem történt erre a kormányülésen.

A berlini Bundestag előtti füvön heverő FFP2-es maszk 2021. március 1-én.
photo_camera Illusztráció: Kira Hofmann/dpa via AFP

Ennek ellenére az eMAG arról számolt be a hvg-nek, hogy csütörtökön egyetlen óra alatt annyi maszkot vettek náluk, mint előtte februárban egy teljes hónap alatt. A Google szerint aznap az FFP2 maszk volt a legkeresettebb kifejezés Magyarországon.

Az online kereskedő saját készlete aznap elfogyott, de egyes Marketplace-partnereknél még elérhetők maradtak a maszkok, és pénteken, valamint hétfőn is érkezik újabb szállítmány, mivel a cég a környező országok hasonló szigorító intézkedései nyomán előre rendelt újabb készleteket.