Koronavírus-számok Magyarországon 04.22.
Elhunytak + 214 Σ 26 001
Kórházban - 590 Σ 7 507
Fertőzöttek + 3 607 Σ 760 967
Tesztek + 26 406 Σ 5 205 923
Oltottak + 55 854 Σ 3 419 450

Kifogyott a készletből az egyik legnagyobb online kereskedő, miután elterjedt, hogy kötelező lesz az FFP2-es maszk

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Teljesen elfogyott az eMAG saját maszkkészlete, miután csütörtök reggel a Index.hu egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva arról írt, hogy először az üzletekben lesz kötelező az FFP2-es kategóriájú maszk viselése, majd később minden más zárt területen is. Ezt a pletykát délutánra Szijjártó Péter külügyminiszter cáfolta, a hvg-nek adott interjújában azt mondta, Pintér Sándor nem is utalt olyasmire, hogy a mostani szigorításban lesz ilyen, előrejelzés sem történt erre a kormányülésen.

Fotó: KIRA HOFMANN/dpa Picture-Alliance via AFP

 Ennek ellenére az eMAG arról számolt be a hvg-nek, hogy csütörtökön egyetlen óra alatt annyi maszkot vettek náluk, mint előtte februárban egy teljes hónap alatt. A Google szerint aznap az FFP2 maszk volt a legkeresettebb kifejezés Magyarországon. 

Az online kereskedő saját készlete aznap elfogyott, de egyes Marketplace-partnereknél még elérhetők maradtak a maszkok, és pénteken, valamint hétfőn is érkezik újabb szállítmány, mivel a cég a környező országok hasonló szigorító intézkedései nyomán előre rendelt újabb készleteket.