Még mindig nincs bizonyíték arra, hogy él Dubaj elzárt hercegnője

külföld
2021 március 05., 13:45

Két hete követeli az ENSZ, hogy az Egyesült Arab Emirátusoktól bizonyítsa valahogy, hogy Latifa bin Mohammed al-Maktoum, azaz Latifa hercegnő, Dubaj uralkodójának lánya életben van-e egyáltalán. Az arab ország vezetése viszont egyelőre még ennyivel sem tudott, vagy volt hajlandó szolgálni.

Mint azt két hete írtuk, Latifa hercegnőt, Mohammed bin Rashid al-Maktoumra dubaji sejt egyik lányát nagyon nagy valószínűséggel apja parancsára bezárva tartják egy börtönné átalakított villában. A 36 éves Latifa korábban barátainak küldött videóüzeneteiben számolt be arról, hogy bezárva tartják, az udvarra se mehet ki, az ablakok mind zárva vannak, és senkivel nem tud találkozni, a rá vigyázó rendőrökön kívül.

“Nem tudom, hogy mikor engednek ki innen. Minden nap aggódom a biztonságomért és az életemért. Nem tudom igazából, hogy túl fogom-e élni ezt a helyzetet.” - mondta az egyik videóban a hercegnő. Latifa azóta van bezárva, hogy 2018-ban megpróbált megszökni, de apja emberei India partjai mellől visszarabolták az Emírségekbe. Az üzenetek viszont hónapokkal ezelőtt megszakadtak, azóta semmit nem tudni a sejk lányáról.

Az üzeneteket barátai kiszivárogtatták a BBC-nek, az üzenetek nyilvánosságra kerülését követően pedig az ENSZ követelte, hogy Dubaj valahogy bizonyítsa be, hogy Latifa egyáltalán él-e még. A nemzetközi nyomásra Dubaj viszont csak annyit reagált eddig, hogy az uralkodócsalád kiadott egy közleményt, amelyben csak annyi áll, hogy a családja Latifa gondját viseli, az állapota egyre javul, így remélhetőleg hamarosan újra a nyilvánosság elé léphet. (BBC)