Egymillió forintra büntették Gődény Györgyöt

járvány
2021 március 08., 11:35

A 24.hu többször is megkereste a rendőrséget, hogy megtudják, milyen eljárások indultak, és milyen büntetéseket szabtak ki a vírustagadó gyógyszerész által szervezett, február végi tüntetés résztvevői ellen. A tüntetők a járványügyi korlátozások miatt tiltakoztak, sokan nem viseltek maszkot sem.

Most azt a választ kapták, hogy két helyszínen összesen 142 esetben tettek szabálysértési feljelentést, valamint négy fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki. A rendőrök összesen két főt állítottak elő. Egy főt személyazonosság igazolásának megtagadása szabálysértése, egy főt pedig az ellene elrendelt szabálysértési körözés miatt.

„A Hősök terén tartott gyűléssel összefüggésben szervezés és tartás miatt egy fővel szemben 500-500 ezer forint közigazgatási bírságot, a Vajdahunyad váránál tartott gyűléssel összefüggésben gyűlés tartása miatt egy másik személyre 500 ezer forint közigazgatási bírságot szabott ki” a rendőrség.

A portál arról ír, hogy Gődényt közben többször is gyanúsítottként hallgatták ki a szabolcsi nyomozók rémhírterjesztés miatt. Ez az az ügy, amikor lakásáról vitték el a gyógyszerészt, mert a gyanú szerint vírustagadó tartalmakat tett közzé a különböző platformjain. Gődény a korábbi kihallgatása során azt állította, hogy nem követett el bűncselekményt, és ragaszkodott ahhoz az álláspontjához, hogy ő csupán interneten lévő orvosi tényeket közölt tudományos kutatásokra alapozva.

link Forrás