Megházasodott a multimillárdos Mackenzie Scott

SZERELEM
2021 március 08., 05:43

Két évvel azután, hogy elvált az Amazon alapítójától, Jeff Bezostól, hozzáment egy tanárhoz Mackenzie Scott. A férfi, Dan Jewett abban az iskolában tanít, ahova Scott gyereke jár - írja a BBC.

Mackenzie Scott az egyik leggazdagabb nő a világon, és eddig több mint 4 milliárd dollárt jótékonykodott el vagyonából. A házasság hírét is egy jótékonysági oldalon hozták nyilvánosságra. Jeff Bezos közleményt adott ki, melyben Jewettet remek fickónak nevezte, és kifejezte örömét a házasság felett.

Jeff Bezos és MacKenzie Bezos 2018. március 4-én
photo_camera Jeff Bezos és MacKenzie Bezos 2018. március 4-én Fotó: Regina Wagner/Geisler-Fotopress/Picture-Alliance/AFP

Mackenzie Scott vagyonát 53 milliárd dollárra becsülik, melynek nagyobb részét jótékonyságra kívánja fordítani. Főleg nők által vezetett jótékonysági szervezetek, élelmiszerbankok és fekete diákok számára adakozik.

Mackenzie Scott 25 évig volt Jeff Bezos felesége, segített neki az Amazon 1994-es elindításában. Scott két regényt is írt. Amazonos szerzői oldalán már az olvasható, „Seattle-ben él négy gyerekével és férjével, Dannel”.

2019-es válásuk idején Jeff Bezos volt a világ leggazdagabb embere, az Amazon részvényeinek 16 százalékát birtokolta. A válási egyezség értelmében Scott a részvények 4 százalékát kapta meg. Jelenleg ő a 22. leggazdagabb ember a világon.