A Buckingham Palota „nagyon komolyan” veszi a Meghan Markle által elmondottakat

Harry herceg és Meghan Markle interjújában felmerült, Markle származásával kapcsolatos megjegyzések aggasztóak, és a királyi család tagjai beszélni fognak erről, közölte a Buckingham Palota kedden, írja a BBC

Fotó: HASAN ESEN/Anadolu Agency via AFP

Ez volt a Palota első reakciója a hétvégén megjelent interjúra, melyben Oprah Winfrey vendégeiként Harry és Markle hosszan beszélt azokról az ellenséges viszonyokról, melyeket a királyi családon belül tapasztaltak. Markle többek között arról beszélt, hogy a királyi család nem akart hercegi rangot adni fiuknak, és a családi beszélgetések egyikén az egyik családtag aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy mennyire lesz sötét a gyerek bőre. 

A Palota közleménye szerint a történtekkel kapcsolatban a visszaemlékezések eltérhetnek, de az interjúban felmerült kérdéseket nagyon komolyan veszik. Kitértek arra is, hogy elszomorította őket, hogy mennyire nehéz volt ez a pár év a házaspár számára. 

Várható volt, hogy a királyi család is megszólal az interjú miatt, mert az elmúlt másfél napban óriási volt már a nyomás a Buckingham Palotán. Harry herceg azóta annyit megerősített Winfrey-nek, hogy nem Erzsébet királynő vagy Fülöp herceg fejezte ki a gyerek bőrszínével kapcsolatos aggodalmát. 

A BBC információi szerint a királyi család tagjai az elmúlt napokban több válságtanácskozást is tartottak az interjú miatt. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó