Két, légyölő galócától megkészült ősmagyart láthatatlan dinoszauruszok riogatnak az erdőben a 67 milliárdból szerveződő vadászati világkiállítás reklámfilmjében

MŰVÉSZET
2021 március 09., 13:13

Végre arcot és koncepciót kapott a kormányzat két prominens tagjának közpénzből finanszírozott hobbiprojektje, az idén szeptemberben rendezendő Vadászati és Természeti Világkiállítás.

Az eseményről eddig annyit lehetett tudni, hogy a kormány a járvány és a gazdasági válság árnyékában a pillanatnyi állás szerint legalább 67 milliárd forintot költ el a két kormányzati hobbivadász, Semjén Zsolt miniszterelnökhelyettes és Kovács Zoltán államtitkár szerelemprojektjére, egy háromhetes vadászkiállításra, amire egymillió vendéget várnak.

Most jött ki ugyanis az esemény első reklámfilmje, Így a nagyközönség először szembesülhet azzal külföldön - ahonnan többszázezer turistát vizionálnak Kovácsék - és idehaza, hogy mi is ez az egész.

Hát a filmből ítélve sokkal jobb buli várható, mint a fanyalgók gondolták volna!

link Forrás

A film azzal kezdődik, hogy valahol a Magyar Hegyekben egy Rém rémséges hangja zeng és tutul a csúcsok felett.

Nemhiába retteg a láthatalan bestia: Fajsz és Kurd, a két csintalan ősmagyar, már megint rájárt a légyölő galócára, a gomba pedig azt súgta nekik, hogy kapják el a pannon erdők rettegett húsevője, a Fideszaurusz grabancát.

Mert ilyen Édenkert ez a Kárpát-medence, ahol teljes harmóniában él egymással ember, gomba és dinoszaurusz. Hőseink a pszichoaktív iboténsav, muszcimol, muszkarin, muszkazon és muszkaridin együttes hatására teljesen megfeledkeznek a vadászat legalapvetőbb szabályairól is és vadul csörtetve rohannak a távolból ordító Titokzatos Zsákmányállat felé. A Lényt végig nem látjuk, de a két szereplő fejtartása alapján 8-24 méter magas lehet.

A másik megoldás, hogy a két főszereplőnk valójában törpe.

Hőseink néha rohannak, néha lopódznak. Egy ilyen lopódzás során látjuk meg, hogy egyikük kacagánya egy levetett sorhajókapitányi díszegyenruhából készülhetett, ami indirekt bizonyíték arra, hogy Ősmagyarország partjait minimum egy tenger mosta, mélymerülésű hajók fogadására alkalmas kikötővel. A másik megoldás, hogy korábbi életében szállodai főportásként dolgozott az ősmagyarság húzóágazatában, az idegenforgalomi szektorban.

A Fideszaurusz intelligenciájára utal, hogy ezzel ő is pontosan tisztában van, ami abból derül ki, hogy ezen a ponton hajókürtszerű hangot hallat, amire még a tisztára becsavarodott vadászok is felkapják a fejüket.

A feszültség egyre elviselhetetlenebb, a Lény most már a sci-fikből jól ismert idegenlény-hörgést adja ki magából. Hőseink ettől valahogy egy szálfákból összetákolt fal vagy kerítés elé kerülnek, ekkor derül ki, hogy a Lény a Godzillához hasonlóan képes lehet fénysugarat kilőni a torkából, aminek a fénye megvilágítja a két barát arcát, akik eddig talán már százszor is megbánták, hogy nem erjedt vackort használtak rekreációs drognak.

A két vadász érzékeit annyira megzavarják az idegvégződéseiket eltömítő alkaloidák, hogy a hajsza során egy barlangba is lemennek fáklyákkal a magasból üvöltöző, vagy röpképes vagy minimum középület méretű Lényt keresve.

Bár persze az sem kizárt, hogy a Célállat egy istenverte nagy denevér vagy régies nevén bőrturul.

Hőseink nemhiába szereztek két lovat a föld mélyén: nemsokára utolérik a zsákmányukat, ám amikor Fajsz lövésre emeli íját, Kurd a karjára teszi a kezét, hogy ne lőjön.

Hát igen. Aki már galócázott erdőben, az tudja, hogy a gombázás mekkora természetcsodálóvá teszi az embert.

És ennyi a film, hőseink futni hagyják a Lényt, ha egyáltalán van lába neki.

Kovács Zoltán nemhiába CEU-n diplomázott, hétpróbás sorosista profi. A világkiállítás arca ügyesen jött rá, hogy a jelen helyzetet elnézve nem biztos, hogy szeptemberben itt tehetős, élemedett korú vadászok százezrei fognak kiállításokra utazgatni. Bezzeg a fertőzés által talán kevésbé érintett, eleve sokkal mobilisabb fesztiválfiatalok, akik idén a jelek szerint nem fogják tudni kitombolni magukat a Szigeten!

Ez az első reklámfilmje arra utal tehát, hogy Kovács a Sziget és méginkább az Ozora fesztivál direkt konkurensének szánja a vadászati kiállítást. Vicces áltörzsi jelmezek, természetközeliség, animális hangok szórakozás gyanánt + mértéktelen gombázás: mi ez, ha nem Ozora 2, de ezúttal Budapesten. Így már a rengeteg kitömött állatnak és mókás vadászjelmeznek is lesz értelme. Úristen, micsoda goás kürtölés fog folyni a Hungaexpo megújult vásárterületén!

Az első reklámfilm fényében minden erre költött forint jó helyre ment, remegve várom a következő dobást, a filmnek iparági források szerint ugyanis lesz folytatása is. Ha van egy kis eszük - a költségvetés megengedné - akkor Johnny Depp főszereplésével.