Szijjártó Péter szerint az egész világ azért szorít, hogy legyen olimpia

olimpia
2021 március 09., 11:32

Lehet, hogy Szijjártó Pétert a drog és a migráció aggasztja a leginkább, de szerencsére Japán turnéján van ideje azzal is foglalkozni, hogy a világ mit szeretne. És mi másra vágyna a bolygó népe a pandémia közepén, mint hogy megrendezzék nyáron az olimpiát!

„Az egész világ szorít azért, hogy legyen olimpia, még ha egy esztendő késéssel is - mondta a külgazdasági és külügyminiszter egy Facebook-videóban, miután találkozott Japánban Murakava Tamajóval, az olimpiáért felelős miniszterrel. Szijjártó úgy értesült tőle, a japánok arra készülnek, hogy lesz olimpia. Egyelőre nem tudni, hogy lehetnek-e nézők az eseményen, és ha igen, külföldiek is odautazhatnak-e.

Szijjártó Péter
photo_camera Szijjártó Péter Illusztráció: Borsos Mátyás/KKM

Hangsúlyozta, a koronavírus-járvány idején a legfontosabb az emberi életek és az egészség védelme.

„Ami biztos, hogy az ideérkező sportolóknak nagyon komoly tesztelési kötelezettségeik lesznek. A jelenlegi elképzelések szerint nem követelik majd meg a beoltottságot a sportolóktól, bár itt már tudtak arról, hogy a mi sportolóink be lesznek oltva” - közölte Szijjártó.

A videóban elmondta, a sportolóknak szigorú szabályokat kell betartaniuk, például korlátozzák majd, hogy milyen útvonalon és hova mehetnek a városban. Hozzátette azt is, hogy a magyar sportolók részvételéhez szükséges előkészületeket már megtették.

A miniszter optimizmusát sajnos nem osztják a japán cégek, egy friss tanulmány szerint már több mint a felük inkább elhalasztaná vagy akár törölné is a tokiói olimpiát a kedvezőtlen járványügyi helyzet miatt.