Ennyi volt, máris eldőlt a 2022-es választás, a CÖF bombajó hírportált indított

Média
2021 március 10., 12:57

Hírportált indított a Békemeneteket is szervező CÖF nevű álcivil kormányszerv, bevallottan azzal a szándékkal, hogy a Fidesz győzzön.

A lapnak eleve az a címe, hogy 2022 Plusz, bármit is jelentsen ez.

Az új online lapnak már a külalakja is világos politikai üzenetet közvetít: mi nem dőlünk be az illiberális kozmopoliták tipikus globalista trükkjének, az úgynevezett dizájnnak. Ezért úgy néz ki, mint egy népben-nemzetben dolgozó negyedikes általános iskolás informatikai házi feladata a “hozz létre ingyenes blogot valamelyik szolgáltatónál” témakörben.

De a lényeg nyilván a tartalom.

Csizmadia László beköszönő írásából kiderül, hogy a Fidesz CÖF-ös rajongóinak ezentúl szigorúan meg kell tartaniuk a szombatot, hiszen, mint írja

“A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány által létrehozott hírportálunk és a mellette működtetett facebook oldalunk a zsidó-keresztény civilizáció hagyományain állva,a tízparancsolat intelmeire figyelemmel szeretné tájékoztatni kedves követőit.”

Márpedig a Tízparancsolat a legnagyobb terjedelemben a sábesz megülésével foglalkozik.

Nagy gondban lesznek a kormánypárti népi iparművészek, ők ugyanis, ha hűek akarnak lenni a 2022 Plusz szerkesztési elveihez, sajnos nem készíthetnek maguknak faragott képet. A “ne kívánd a te felebarátodnak szamarát” viszont józan alapelvnek tűnik, politikai irányultságtól függetlenül.

Csizmadia-Civil László ezután tényleg a Tízparancsolat egyértelműségével mondja meg, miért csinálnak lapot:

“Feladatunknak tekintjük, hogy az ellenzéki oldalon jelentkező mohó hataloméhséget a megfelelő mederbe tereljük, tükröt állítva vezető politikusaik elé.”

A következő bekezdés viszont hatalmas meglepetésre olyan kemény, sőt szinte radikális Orbán Viktor-kritikát fogalmaz meg, amilyent idáig közpénzből finanszírozott jobboldali közszereplőtől nem lehetett olvasni:

“Reményeink szerint teret adhatunk azoknak a fiataloknak, akik elől szélsőséges nézeteket valló pártalapítók foglalták el a politika színpadát, erőszakkal elzárva előlük a közéleti tevékenység lehetőségeit.”

Mivel feltehetőleg nem DK-s ifjakkal szeretnék teleíratni a lapot, csak egy pártalapítóra gondolhatnak. Erre még én is azt mondom: gyerekek, ezt azért nem kéne, oké, hogy Orbán sokmindenért kritizálható, de az ilyen címkézés nem viszi előre a dolgokat.

Még szerencse, hogy a végén azt írja, hogy “Várjuk polgáraink őszinte véleményét és javaslatait a 2022plusz hírportálra, amelynek fejlesztését az érdeklődők ajánlatainak figyelembevételével végezzük”, mert eszerint még lehetséges finomítani ezen a poszt-radiszadis vonalon.

Az már az új portálra nyitásként kirakott cikkekből is látszik, hogy a 2022 Plusznak azonnal van saját, száz közül is felismerhető stílusa. Ami nem más, mint az álmukban beszélő emberek jellegzetes prózastílusának átemelése a politikai publicisztikába.

Biztos te is hallottál már álmában beszélő embert: a másik szobából úgy hangzik, mintha értelmesen beszélne, de amikor benyitsz és közelről kezded hallgatni, kiderül, hogy magyarra emlékeztető, de értelmetlen nyelven halandzsázik.

A “Hol a szabad sajtó?” című írás például ezzel a mondattal kezdődik:

“Nálunk az ellenzék szerint nem, ám minden rendben, meg van mentve a sajtószabadság.”

Boros Imre csodálatos publicisztikája, a “Patrióták és globalisták” meg ezzel:

“A “vonat” indulásáig minden hordóban lévőnek és abroncsnak egyetlen feladata van: hergelje a választókat.”

És ezt szegény Bada Dada nem élhette meg.

Hagyományosabb magyar nyelven írták, de nem kevésbé erős Bodó Barna “Rommagyar” című publicisztikája, ami azon tajtékzik, hogy a romániai Temes megyének, ahol a lakosság 81 százaléka vallja magát románnak és 5,2 százalék magyarnak, egy olyan embert nevezett ki prefektusnak a román kormány, aki, bár magyar a családneve, románnak vallja magát.

Az új lapban vannak rovatok is, az “Olvasók” rovatban található egyetlen cikkben egy olyan civil nyílt levele olvasható Óbuda MSZP-sből DK-ssá lett polgármesteréhez, aki annyira feledékeny, hogy már a levele második mondatában pont úgy beszél, mintha a Fidesz képviseletében lépne fel:

“Tisztelt Polgármester Úr!

Nyílt levélben fordulunk Önhöz, hogy hangot adjunk nemtetszésünknek.

Tekintettel arra, hogy Ön a 2019. október 13-ai önkormányzati választáson mindössze 457 szavazattal szerzett többséget, állásfoglalásunkkal a választók csaknem felének véleményét képviseljük.”

Jó lesz ez a lap, a “Színes rovatban például úgy írnak Fliegauf Benedek új filmjének berlini díjáról, hogy nem írják le benne a rendező nevét.

Szóval ígéretes online újság a 2022 Plusz. Mekkora szerencsénk van, hogy - mint az Fricz Tamás programadó cikkéből kiderül - “Jövőre sorsdöntő választás lesz Magyarországon, és a kiélezett politikai küzdelem jelentős része az internetes térben, a közösségi hálók világában zajlik majd.”