Kiégett egy lakás Budapest VII. kerületében, egy ember meghalt

Meghalt egy ember, miután ma kora délután kigyulladt Budapesten egy lakás Erzsébetvárosban, a Csengery utcában - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. 

Az ötszintes társasház egyik földszinti lakásában csaptak fel a lángok, a 30-35 négyzetméteres lakás teljes terjedelmében égett. A tűz keletkezésének pontos okát, körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja. A tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak.


Idén már 1720 lakástűz keletkezett, ezekben 120 ember sérült meg, ők jellemzően füstmérgezést szenvedtek, 22 ember pedig bent égett. Egy kis odafigyeléssel és füstérzékelőkkel mindegyik eset megelőzhető lett volna a katasztrófavédelem szerint.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.