A kormánymegbízott figyelmen kívül hagyja a polgármester hívásait, emiatt nem nyithatnak ki Szombathelyen az oltópontok

POLITIKA
2021 március 12., 11:54

Nemény András, Szombathely polgármestere arról ír Facebook-oldalán, hogy hiába alakítottak ki a városban oltópontokat, azok bejárására nem ment el a járási tisztifőorvos, Harangozó Bertalan kormánymegbízott pedig a telefont sem veszi fel neki.

A polgármester március 10-én jelentette be, hogy a kormányhivatallal egyeztetve időszakosan működő egészségügyi szolgáltatási helyszíneket jelölt ki, oltópontokat hoznak létre mozikban és múzeumokban.

Facebook-oldalán közzétette a levelet, amit Harangozó Bertalan kormánybiztosnak írt: „Tegnapi telefonos megbeszélésünk alapján ma kellett volna a járási tisztifőorvosnak megtenni az új, általam kijelölt szombathelyi oltópontok bejárását. Ez sem történt meg sajnos. Pedig a működés megkezdése előtt az ő feladata az általa korábban meghatározott feltételek teljesülésének a megállapítása. Amennyiben ezt a feladatát elmulasztja az késedelmet jelent, és ezzel veszélyeszteti a szombathelyi polgárok életét, testi épségét. Szombathely polgármestereként ezúton is kérem, hogy haladéktalanul végezzék el a feladatot a holnapi nap folyamán, hogy a következő két napban legyen lehetőségünk az oltandók értesítésére.”

Azt írja, az üzenetre nem kapott választ, annak ellenére sem, hogy a kormánybiztossal „az elmúlt egy évben napi telefonos kapcsolatban és korrekt munkaviszonyban” voltak. „Azóta sem veszi fel a telefont. Feltételezem, hogy nem a saját döntése alapján. Ha nem történik meg az oltóhely bejárása, nem tudjuk időben értesíteni a beoltandókat, és a háziorvosok tájékoztatása alapján borul az oltási terv” – írja Nemény, aki hozzátette, hogy az oltóhelyek kijelölése Harangozó levele alapján történt. A polgármester szerint az „oltópontokkal időben tapasztalatot szerezve„ szeretnék a legjobb helyzetbe hozni „az oltakozni akaró szombathelyieket a tömeges oltások indulásakor”.

„Csak remélni tudom, hogy semmilyen politikai érdek nem írja felül a ránk bízott emberek egészségének védelmét.”

(ugytudjuk.hu)