Ne ítélj korán: kinyomoztuk, miért van ennyire szürrealista, titokzatos cimkéje a Hüsi áfonyalének

ÉLET
2021 március 12., 11:07

Aki először látja a Hüsi áfonyalé dobozának címkéjét, az szinte biztosan meglepődik. Ez történt A.-val, aki egy martfűi boltban vásárolt egy ötliteres kannás áfonyalét, de mint felidézte, ott igazából meg se nézte a ráragasztott címkét, csak az "áfonya" feliratot olvasta el. Otthon aztán a családja annál inkább felfigyelt a szokatlan címkére a sivatagban szódásüvegeket cipelő gigantikus orrú férfival és a poharát rá emelő hatágú napocskával, esetleg csillaggal. Na meg a fehér zászlóval érkező kisteharautóval.

Mi ez? Kinek áll ez érdekében?

Már tárcsáztam is az ivólét gyártó családi cég, az Ajtai Mineral Enterprise számát, ahol Ajtai Beáta gyorsan elmesélte a címke sztoriját.

A képen a család egyik tagja, egyben a cég egyik tulajdonosa, Ajtai György, a közel 90 éves monori szódás látható. Ezért a szódásüvegek és a kisteherautó. A karikatúrát egy ügyes kezű, szintén monori fiatalember készítette róla, hogy a rajz annyira megtetsszen Ajtai mesternek, hogy a végén címkére rakassa.

Azt is megtudtuk, hogy Ajtai György aktív és jó egészségnek örvend, ami még vidámabbá tette ezt a rövid, de annál jobb hangulatú mini tényfeltárást.